EA se bude věnovat SW i přes ztrátu exkluzivity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA se bude věnovat SW i přes ztrátu exkluzivity

EA se bude věnovat SW i přes ztrátu exkluzivity

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 2. 2021 10:18
Reklama

Disney se na začátku letošního roku rozhodlo obnovit zašlou značku Lucasfilm Games a vrhnout se do tvorby videoher nejen ze světa Star Wars. Právě tato licence byla ale hlavní hvězdou, jelikož Lucasfilm oznámilo ukončení exkluzivity pro EA, která trvala po několik let.

Samozřejmě i na tuto zprávu došlo na poslední EA konferenci pro investory. Jedna z otázek totiž mířila na to, jak může ztráta exkluzivní licence ovlivnit přístup společnosti k další tvorbě Star Wars her. Dle ředitele EA Andrewa Wilsona se ale vývoj žádným způsobem nemění.

„Nemyslím si, že byste se na to měli dívat tak, že když ostatní lidé začnou tvořit Star Wars hry, tak se změní náš přístup k této IP či počet her, které vytvoříme. S Disney máme dlouhé partnerství a máme díky tomu franšízy jako Battlefront, Galaxy of Heroes nebo Jedi: Fallen Order či Squadrons. Určitě počítejte s tím, že do Star Wars budeme nadále investovat. Pro nás je to ziskové – přes 3 miliardy dolarů v rámci net bookings – a těšíme se na to, co budeme moct v budoucnu vytvořit.“

"Měli byste se na to podívat zeširoka – my věříme, že pro naše fanoušky dokážeme přinést skvělé, kvalitní a pohlcující hry, a to nejen skrze sportovní divizi či plně vlastněné IP, ale také skrze licencované partnerství jako je právě Star Wars." 

Jak Wilson sám zmiňuje, EA si díky Star Wars přišlo na více jak 3 miliardy dolarů. Hlavním tahákem byla F2P mobilní hra Star Wars: Galaxy of Heroes, která sama o sobě přinesla studiu 1 miliardu dolarů. Zbytek pak přidá na Battlefront 2, Jedi: Fallen Order či Squadrons.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama