Chystá se mírumilovná strategie Dorfromantik
i Zdroj: Toukana Interactive
Novinka Chystá se mírumilovná strategie Dorfromantik

Chystá se mírumilovná strategie Dorfromantik

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 1. 2021 10:50
Reklama

Občas je potřeba odpočinout si od všech těch válek a zachraňování světů. Relaxačních her je naštěstí celá řada, do této kategorie by se dal zařadit i počin Dorfromantik, v němž jde pouze o šikovné umísťování dostupných šestiúhelníků.

Pokud jste obeznámeni s deskovkou Osadníci z Katanu, patrně vám ji Dorfromantik okamžitě připomene. Princip je vskutku jednoduchý. V balíčku jsou kartičky, na nichž se objevují stromy, domy, pole. Ty mohou být na herní ploše umístěny kamkoliv. Ale třeba železniční trať už musí navazovat na jiné koleje, které jsou na mapě naznačeny, přičemž stejné pravidlo platí také pro řeku.

K získávání dalších kartiček je potřeba plnit malé úkoly, například postavit velké město, rozšířit vodní toky a podobně. Pokud se úkol podaří splnit, zpřístupní se kartičky otevírající nové biomy, díky nimž bude herní mapa ještě barevnější. Náhodně generovaný balíček samozřejmě zaručuje velký potenciál ke znovuhratelnosti. Soutěživý hráči pak mohou překonávat nejvyšší dosažené skóre.

Autoři z berlínského studia Toukana Interactive rovnou upozorňují, že hra nenabízí pokročilejší mechanismy, jako je obchodování nebo válčení, nepočítá se ani s multiplayerovými režimy. Dorfromantik je již nyní připraven na Steamu. Vyjít by měl v prvním kvartálu letošního roku, autoři nicméně ještě neprozradili konkrétní datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama