Cyberpunk má rekord digitálních launchů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk má rekord digitálních launchů

Cyberpunk má rekord digitálních launchů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2021 10:13
Reklama

Prosincové vydání RPG Cyberpunk 2077 sice neprobíhalo úplně podle představ autorů, hra se potýkala s obrovskými technickými problémy na nejstarších modelech konzolí a v ideální formě nebyla ani na ostatních platformách včetně PC. Dle dat analytické společnosti SuperData ale ze statistického hlediska o žádné fiasko nejde. Cyberpunk 2077 se stal největším digitálním launchem herní historie.

Celkem se prodalo více než 10,2 milionu kopií, z čehož tvoří zhruba 80 % prodeje na PC. V číslech nejsou zahrnuty kopie, které byly refundovány, SuperData ale tvrdí, že i při jejich odečtení hra zůstává absolutním rekordmanem a prodejním superhitem. To zřejmě vychází i z faktu, že problematické byly především konzolové verze hry a na dostatečně výkonných PC běží Cyberpunk poměrně dobře.

Data nicméně hovoří i o nejvýdělečnějších hrách (včetně mikrotransakcí) na jednotlivých typech platforem. Cyberpunk se stal nejvýdělečnější hrou na PC, v závěsu jej sleduje League of Legends a World of Warcraft. V první desítce se najdou i tituly, které nám příliš známé nejsou - korejský Crossfire, populární i v Číně, Dungeon Fighter Online nebo Fantasy Westworld Journey Online. Až na osmém a devátém místě se nachází profláklé hity Fortnite a Roblox. Zajímavostí je, že desítku uzavírá World of Tanks, Wargamingu se tedy dlouhodobě daří.

Cyberpunk má rekord digitálních launchů
i Zdroj: Hrej.cz

Na konzolích je situace pochopitelně úplně jiná. Tady opanuje první příčku (tradičně) Call of Duty: Black Ops Cold War, na druhém místě pak najdeme sport. FIFA tu ale trochu překvapivě střídá NBA 2K21. Povedená hra s mimořádně agresivním platebním modelem zřejmě z peněženek dokáže vyždímat první poslední. Cyberpunk se nachází až na třetím místě (připomínáme, že jde kromě Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 o jedinou hru, která v žebříčku nestojí na mikrotransakcích). Dále zde nechybí GTA V, FIFA 21, Fortnite Assassin’s Creed: Valhalla, Rocket League nebo Madden. Zmíněný Tony Hawk na osmém místě je pro Vicarious Visions obrovský úspěch.

V kategorii mobilních her vládne Pokémon Go.

Data prý také ukazují, že se popularita Among Us oproti listopadu snížila, stále ho ale hraje téměř třikrát více hráčů, než druhou nejpopulárnější hru Roblox.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama