Hackeři musí zaplatit Niantic 100 mil. korun
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hackeři musí zaplatit Niantic 100 mil. korun

Hackeři musí zaplatit Niantic 100 mil. korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 1. 2021 11:36 1
Reklama

Hackeři jsou obrovským problémem herního průmyslu. Pokud je ochrana proti nim vyřešena dobře, ve hrách na ně nenarazíte, zbytečně se nevztekáte a hru si možná i užíváte. To znamená, že byste v ní mohli utratit peníze. Jakmile ale na hackera narazíte, naštvete se, hru zahodíte do kouta a vaše peníze zůstanou v peněžence. To si nedávno uvědomila i dvojice studií Riot Games a Bungie, která se spojila ve společné žalobě proti tvůrci hacků.

Společnost Niantic stojící za Pokémon Go ale takový spor řeší už od roku 2019. Tehdy vedení zažalovalo hackovací skupinu Global++, která prodávala hacknuté nebo modifikované verze nejen Pokémon Go, ale také Harry Potter: Wizards Unite či Ingress. Niantic obvinilo skupinu za využívání kódu hry bez povolení a prodávání herních účtů, respektive „stovek tisíc předplatných“.

Spor nakonec došel ke svému konci a Niantic došlo ke spravedlnosti. Trest pro hackerskou skupinu je vskutku tvrdý – samozřejmě musí skupina okamžitě ukončit prodávání produktů, které využívají zdrojový kód vývojářů, musí přestat využívat jejich servery a zejména vyplatit vývojářskému studiu pokutu ve výši 5 milionů dolarů – tedy přes 100 milionů korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama