LCS se nechce porovnávat se sportem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka LCS se nechce porovnávat se sportem

LCS se nechce porovnávat se sportem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 1. 2021 15:56
Reklama

Je jasné, s čím se chce esport porovnávat. Profesionální hraní kompetitivních her je pro mnohé budoucnost zábavního průmyslu, není tak divu, že se produkce chtějí porovnávat s profesionálním tradičním sportem, a to spoustou kroků – vstupy oděvního průmyslu, investoři ve formě nadnárodních společností jako jsou automobilky nebo výrobci elektroniky nebo postupné přecházení ke hraní na „domácích arénách“. U některých her ale popularita dosáhla takového bodu, že se již nemusí porovnávat s tradičním sportem, ale můžou vykročit svou vlastní cestou. První výkop činí League of Legends.

Chris Greeley, komisař LCS (nejvyšší profesionální ligy v Severní Americe), totiž věří, že esport, zejména League of Legends, už může s napodobováním přestat. „Tenhle nápad jsme měli na začátku, protože esport je sport a chtěli jsme být bráni vážně, tudíž jsme měli vypadat jako sport. LCS vypadalo jako NBA nebo TNT. Je to skvělé pro serioznost a také investory – prostě přijdete a řeknete „Hele, tohle vypadá jako sport, tudíž je tu jednoduchá transformace.“ Ale už jsme za tím.“

Od tohoto roku se tak LCS rozhodlo zcela změnit svou tvář i strukturu za účelem „osvobození se.“ Liga dostává nové logo i celkové vizuály streamu. LCS se chce soustředit i na jednotlivé turnaje. „Turnaje jsou vzrušující. Problém je, že pokud všechno je turnaj, tedy pokud má být všechno vzrušující, pak není nic vzrušujícím.“ Knockout fáze se tak má jasně oddělit od sezóny.

Produkce chce taktéž dát více prostoru nováčkům. Týmy totiž dávají spoustu prostoru zaběhnutým jménům, a to nejen kvůli jejich schopnostem, ale zejména PR, které pak do týmu přináší spoustu peněz i zájem fanoušků. NA se tak rozhodlo založit novou amatérskou ligu, díky které by mělo být jednodušší prosadit se a dostat se do profesionálních týmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama