Prodalo se 13 milionů kopií CP 2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodalo se 13 milionů kopií CP 2077

Prodalo se 13 milionů kopií CP 2077

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 12. 2020 09:00 16
Reklama

Vedení společnosti CD Projekt Red udělalo hned několik špatných rozhodnutí, Cyberpunk 2077 tím pádem nevyšel v té nejlepší formě. I tak ale jde o velký kasovní trhák. Skutečnost potvrzuje i poslední zpráva, která informuje o prodaných kusech.

Ještě před vydáním bylo známo, že bylo učiněno 8 milionů předobjednávek, z nichž 4,72 milionu tvořily PC verze. Z polského RPG se tak automaticky stala nejrychleji prodávaná PC hra. CD Projekt Red zároveň dal najevo, že tato čísla stačila na pokrytí nákladů spojených s vývojem hry.

Pak přišla kontroverze spojená s technickým stavem, načež studio nabídlo možnost hru vrátit. To ale neznamená, že se novince nadále nedařilo. Oficiální zpráva zmiňuje, že bylo do 20. prosince zaevidováno přes 13 milionů prodaných kusů.

Číslo zahrnuje digitální i fyzické kopie hry. Z celkového počtu byly zároveň odečteny kopie, které se zákazníci rozhodli vrátit, ať už skrze digitální platformy, nebo kamenné obchody. Společnost také započítala požadavky na vrácení skrze kampaň Help Me Refund.

Zdá se tedy, že i přes všechny nedostatky a pokroucenou reputaci má polské studio zaděláno na pořádný trhák. Bude zajímavé sledovat, jak se novince bude dařit v následujících měsících a letech. Pro vývojáře ostatně nic nekončí, stále je čeká mnoho práce. Začátkem příštího roku bychom se měli dozvědět detaily o dodatečném obsahu, který je pro Cyberpunk 2077 připraven, velké plány má studio také s multiplayerovým režimem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama