Válku v EVE Online čeká vánoční příměří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Válku v EVE Online čeká vánoční příměří

Válku v EVE Online čeká vánoční příměří

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 12. 2020 15:08
Reklama

Populární vesmírné MMO EVE Online je už více než půl roku svědkem obrovského konfliktu mezi mimořádně mocnými frakcemi TEST Aliance a Goonswarm Federation. Zdá se ale, že by řinčení zbraní mohlo alespoň na pár dní ustat, obě strany se totiž chystají na vánoční příměří.

V uplynulých šesti měsících byl dvakrát překonán Guinessův rekord v největší online bitvě živých hráčů (zapojilo se do ní více než 8000 hráčů, z toho více než 6500 hráčů v jeden moment), samotné roztržky mohou trvat i několik dnů a vyžadují velkou pečlivost, strategii a aktivní účast stovek a tisíců hráčů. Není tedy divu, že si obě vysílené frakce chtějí alespoň během svátků odpočinout. Obě strany sváru vydaly prohlášení, ve kterém svým členům během dneška a zítřka zakazují plánovat tzv. offense timers. To jsou časové intervaly, během kterých se protivník musí připravit na boj. Cílem je zabránit tomu, aby byli hráči během 24. a 25. prosince nuceni připojit se do hry a investovat svůj čas do dalšího virtuálního válčení.

K povelům se samozřejmě připojují i různé přidružené organizace a armády, ať už se jedná o spojence, pozorovatele nebo jinak zúčastněné hráčské organizace. Současné plány naznačují, že by se kolem vánočních svátků, i po 24. a 25. prosinci, konflikt nijak prohlubovat neměl.

Dle serveru Kotaku je napětí na serverech poměrně vysoké, konflikt vypukl v půlce roku, když se TEST Aliance rozhodla úplně vyhladit své protivníky, podporované další významnou organizací Imperium. Zatím se TEST daří, Goonswarm a Imperium postupně připravují o území. Připomínáme, že je veškeré dění iniciováno a řízeno hráči, kteří musí do hry investovat obrovské penzum času. Posledních pár měsíců alespoň tímto způsobem mohli strávit lockdowny nebo karantény.

Na druhou stranu stále platí, že i zdánlivý mír může být součástí strategie té či oné strany. Pokud se v generálech jedné z nich rozhoří agrese, nebo se stane nějaký nešťastný, byť miniaturní incident, můžou se zúčastněné organizace místo dárků těšit na další krvavé šarvátky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama