Soulsovka Chronos se představuje trailerem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Soulsovka Chronos se představuje trailerem

Soulsovka Chronos se představuje trailerem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 11. 2020 14:00
Reklama

Studio Gunfire Games se ve spolupráci s THQ Nordic připravuje na vydání Chronos: Before the Ashes, prequelu k Remnant: From the Ashes, rok staré kooperativní střílečky s příklonem k RPG, která bohužel poměrně rychle zapadla. Rozhodně se ale nedá říct, že by nešlo o úspěšný projekt. Do června se totiž podařilo prodat 1,6 milionu kopií, což je číslo, které by si s hrou spojoval asi málokdo. Snad i proto zkouší autoři štěstí i s jejím předchůdcem.

Chronos: Before the Ashes přitom zní až podezřele povědomě. Není tomu náhodou. Hra totiž v roce 2016 vyšla jako VR záležitost pro Oculus. Díky estetice a herním mechanismům soulslike žánru dokázala posbírat velmi kladné ohlasy. S podtitulem Before the Ashes se autoři od VR zcela odstřihávají.

„Novinka“ je asi nejvíce zajímavá díky netradičním herním prvkům. Třeba taková smrt zde neznamená klasický konec. Hráč je vyhoštěn z labyrintu, načež se vrací o rok později. S tím se pojí proces stárnutí, který přímo ovlivňuje statistiky postavy. V praxi to znamená, že se schopnosti hrdiny postupně mění. Časem už nebude tak silný a mrštný, na druhou stranu ale bude daleko moudřejší, takže lépe porozumí magii. A také uličkám labyrintu, skrze nějž musí projít.

Pak už stačí přihodit zajímavý systém perků, hádanky, nápadité potvrory a tuhé souboje s bossy. To vše Chronos: Before the Ashes nabízí. Hra už 1. prosince zamíří na PC, Xbox One, PlayStation 4, ideální platformou ale bude patrně Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama