Denuvo v novém Crysis stálo 140 tis. euro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo v novém Crysis stálo 140 tis. euro

Denuvo v novém Crysis stálo 140 tis. euro

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 11. 2020 10:15 3
Reklama

Protipirátská ochrana Denuvo je častým terčem kritiky u mnoha her. Hráčům vadí to, že musí na úkor pirátů trpět snížení výkonu kvůli ochrannému algoritmu. I přes to se ale ochrana nadále používá, a to i díky tomu, že jde o nejlepší DRM ochranu dnešní doby. Vývojáři si ale neplatí ochranu na furt – jak vyplývá z uniklých dokumentů Cryteku.

Některé informace z tohoto úniku jsme vám již v minulosti přinesli. Skupina Egregor se dokázala dostat na servery tohoto studia a ukrást spoustu dat, které následně nahrála na internet. Internetoví uživatelé se postupně prokousávají stovkami GB, díky čemuž se dozvídáme informace třeba právě o Denuvu.

Podle uniklých dokumentů zaplatilo studio Crytek 140 tisíc euro za ochranu na jeden rok. To ale není konečná částka, jelikož si společnost účtuje další poplatky za různé milníky. Za každý měsíc odkladu musí vývojáři zaplatit 2 tisíce euro a pokud za jeden měsíc prodají 500 tisíc kopií, zaplatí dalších 60 tisíc euro. Dalších 10 tisíc euro musí zaplatit za každý obchod, kam se rozhodnou umístit svou hru.

Tyto ceny se budou s velkou pravděpodobností odvíjet od velikosti daného titulu, i tak je ale zajímavé vidět, jak vysoké tyto částky jsou. V ceně je ale třeba i podpora Denuva, která hledá případné cracknuté verze a dává vývojářům vědět, že je ochrana již prolomena. Mimo jiné má dokument opět potvrzovat remaster druhého dílu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama