Veteráni Ubi a BioWare formují nový tým
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Veteráni Ubi a BioWare formují nový tým

Veteráni Ubi a BioWare formují nový tým

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 11. 2020 15:34
Reklama

Nová uskupení, která mají za cíl vývoj přelomových her, registrujeme každý měsíc obrovské množství. Jen málokdy se ale pod novou značkou sejde tak zajímavá parta, jako v případě Yellow Brick Games

V tomto případě totiž do party patří například Mike Laidlaw, tvůrce série Dragon Age, který z BioWare odešel následkem sporů s čtrnácti lety zkušeností. Později zastával zhruba rok roli kreativního ředitele Ubisoftu. 

CEO nově vzniklého studia se stane Thomas Giroux, kreativní ředitel projektů The Crew nebo Tom Clancy’s EndWar. Jádro pak tvoří Jeff Skalski a Frederic St-Laurent B, producenti a designéři série Assassin’s Creed. Je patrné, že se celá parta setkala právě v kanadských kancelářích Ubisoftu a daleko se nestěhují. Yellow Brick Games sídlí v Québecu. 

Tým už vyvíjí svůj první projekt, na kterém pracuje dalších 15 vývojářů. Zakladatelé se shodují na tom, že chtějí podpořit vizi kanadské metropole, považované za jedno z jader světového vývoje her. Zároveň ale chtějí k tvorbě přistupovat trochu odlišně, postupem který nazývají “řemeslný”. Zřejmě jde o výsledek dlouholeté práce ve velkých korporátech, které jednotlivce velmi unavují.

Práce na špičkových, několik let trvajících projektech s tisíci spolupracovníků nás naučila hodně, a chceme k vývoji přistupovat trochu jinak. Udržovat menší, talentovaný tým, který je postavený především na lidech, a vytvářet úžasné světy a zážitky, které si ostatní mohou užívat. Trh se rychle posouvá, a my nechceme nic zbytečně dohánět, když máme možnost sami ovlivňovat směr. To vše nás motivovalo k založení Yellow Brick Games,“ nechal se slyšet Skalski.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama