Šéf SIE naznačil plány s PS Plus Collection
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Šéf SIE naznačil plány s PS Plus Collection

Šéf SIE naznačil plány s PS Plus Collection

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 11. 2020 12:53
Reklama

Prezident Sony Interactive Entertainment se krom samotné konzole vyjádřil také k obsahu, který společnost pro hráče chystá. Jim Ryan dvakrát neváhal a prohlásil, že spolu se studii pod SIE ještě nikdy nebyli v tak dobré formě, takže se i v následujících letech můžeme těšit na silné exkluzivity.

Nutno zmínit, že Sony v investicích do nových týmů za Microsoftem výrazně zaostává. Ryan ostatně v rozhovoru zmínil pouze jednu jedinou akvizici, v níž figuruje studio Insomniac Games. Ryan prozradil, že jsou investice do velkých blockbusterů finančně velmi náročné, mnohdy se jedná o částku převyšující hranici 100 milionů dolarů. Proto je velmi nebezpečné vsadit na novou značku. I přesto tento risk za uplynulou generaci podstoupili hned čtyřikrát.

Produkci nových her navíc předchází pečlivé plánování. Dle Ryana se Sony snaží nastolit rovnováhu mezi populárními značkami a tituly, které přináší také něco nového. Jde tedy o balanc mezi iteracemi zavedených sérií (God of War nebo Uncharted) a novými značkami (Horizon Zero Dawn, Ghost Of Tsushima), s nimiž se snaží trochu zamíchat kartami.

Některým hráčům nicméně přišlo, že se v jistých případech míchalo až příliš, například v souvislosti s The Last of Us: Part 2, které si prošlo jistou kontroverzí. Jim Ryan naznačil, že Neil Druckmann, viceprezident studia Neughty Dog, má ze strany Sony plnou důvěrů, takže jeho tvorba není nijak přehnaně konzultována. Sám Ryan se s ním ostatně neposledy potkal v loňském roce. „Neil ví, že dělá skvělá umělecká díla. Uvědomuje si, že otevírá témata, k nimž ve videohrách ještě nikdo takto dospělým způsobem nepřistupoval. Myslím si, že je to skvělá věc, jsem velmi pyšný, že je PlayStation platformou, kde se to děje.“

Ryan se také nezapomněl zmínit o službách PS Now a PS Plus. Ty jsou podle něj pro platformu klíčové. Nevyloučil, že se v příštích letech posunou o kus dál. To samé platí i pro novinku PS Plus Collection, knihovnu her definujících předchozí generaci, které si mohou připomenout hráči na PS5. V nejbližší době chtějí získat informace ohledně popularity nové služby, teprve následně se rozhodnou, co se s ní stane v budoucnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama