Prezident SIE komentuje design PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prezident SIE komentuje design PS5

Prezident SIE komentuje design PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 11. 2020 10:28 12
Reklama

Sony se minulý týden oficiálně přehoupla do nové generace. Uvedení konzole PlayStation 5 se sice pojí s kontroverzí ohledně jejího nedostatku, jinak se ale launch zřejmě podařil. Tím to ale pro japonského giganta nekončí. Na pilno má v poslední době i Jim Ryan, který se snaží vyhovět zájemcům o rozhovor.

Prezident Sony Interactive Entertainment si naposledy popovídal s redaktorem magazínu GQ. Několik otázek samozřejmě padlo na konto designu PlayStation 5. Ryan se nijak nezdráhal a nabídl komentář. „Chtěli jsme udělat něco odvážného, něco trochu jiného, více futuristického, než byl design předchozích konzolí,“ prohlásil s tím, že si dobře uvědomují, že se netrefili do vkusu úplně každému, reakce jsou ale údajně veskrze pozitivní.

Ryan také prozradil, že se na konzoli začalo pracovat už před pěti lety. Největší oříšek je podle něj správné načasování, tedy vybrat moderní technologii a definovat ideální časový úsek na její produkci. Výkon ale podle něj není vše. Tím narážel na možnosti ovladače DualSense a 3D audio, s nimiž se pojí aspekty, které v minulosti byly na úkor hrubého výkonu přehlíženy.

Jedna z otázek mířila k budoucnosti hraní na konzolích. Ryan dle vlastních slov od několika lidí už velmi dlouho poslouchá zvěsti o tom, že právě tato generace bude poslední, protože konzole kvůli cloudovému hraní budou zbytečné. „Jsem přesvědčen, že jsou velmi moudří a inteligentní, ale zatím neměli pravdu,“ prohlásil. „Od chvíle, kdy jsme začali vážně mluvit o PS5, jsem byl velmi pozitivní ohledně budoucnosti, která nás čeká v dalších pěti, šesti, sedmi letech. A potom? Kdo ví? Myslím si, že cloud bude v nějbližších letech pravděpodobně mnohem důležitější, přestože jsou zde stále výzvy ohledně byznys modelu a technologie.“ V Sony dle Ryana neberou tuto variantu na lehkou váhu, až nastane ten správný čas, budou připraveni situaci správně posoudit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama