Kaleiki opouští Blizzard kvůli vývoji WoW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kaleiki opouští Blizzard kvůli vývoji WoW

Kaleiki opouští Blizzard kvůli vývoji WoW

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 11. 2020 09:45 4
Reklama

Chris Kaleiki je jedním z nejdéle působících tvůrců World of Warcraft. Ve studiu Blizzard působil 13 let a jakožto herní designer pracoval zejména na všem, co souvisí s PvP a designem postav. Jenže vývoj hry se mu už nezamlouval a po tolika letech se nakonec rozhodl ze studia odejít, jak oznamuje ve svém videu na YouTube.

V tom také dává jasné důvody proč z Blizzardu odchází. Už nějakou dobu se prý cítíl nespokojený, ale nevěděl proč. S vydáním WoW Classic ale přišel na to, že se mu nelíbí vývoj moderního World of Warcraft. Staré WoW totiž stavělo na dvou pilířích, a to jsou guildy a zaměření na příběh. Současný vývoj hry ale nahrává solo hráčům, což se Kaleikimu nelíbí. Také nesouhlasí s tím, že příběh Wow začíná cílit na spory mezi virtuálními postavami, zatímco starší verze chtěly do centra příběhu postavit hráče.

Kaleiki také prozradil, že vývojáři ve studiu nemají na budoucí vývoj hry jasný názor a vznikají konflikty, ze kterých bude velmi těžké najít společnou cestu. V tomto prostředí tak už nemohl pracovat a rozhodl se odejít. Nadále ale chce pracovat v herním průmyslu, zatím ale žádnou pracovní nabídku nemá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama