Vývoj pro PS4 vývojáře údajně brzdit nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj pro PS4 vývojáře údajně brzdit nebude

Vývoj pro PS4 vývojáře údajně brzdit nebude

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 11. 2020 10:48 3
Reklama

Že vyjde Horizon Forbidden West nebo Spider-Man: Miles Morales také na konzoli PlayStation 4, bylo pro mnohé malým překvapením. Sony nakonec opustila pomyšlení na klasický generační skok kupředu, takže first-party tituly v horizontu tří let nabídne i majitelům PS4. Podle Jima Ryana v tom není vůbec žádný problém.

V rozhovoru pro server The Telegraph se výkonný ředitel Sony Interactive Entertainment nechal slyšet, že ohlížení na starší konzoli vývoj exkluzivit rozhodně nebude brzdit. „V první řadě je potřeba říct, že zážitek z PS5 verzí těchto her je od základu budován tak, aby využil možností PS5. Nevidím nic špatného v tom, že nabídneme PS5 verzi těchto her PS5 komunitě a PS4 verze PS4 komunitě,“ vysvětlil Ryan.

Samozřejmě se dá očekávat, že PS4 verze krom horší vizuální stránky mohou rovnou přijít o konkrétní obsah či mechanismy, na které konzole nebude stačit. Výpočetní výkon navíc přitom může posunout řadu důležitých segmentů, například umělou inteligenci, stavbu světa, možnosti interakce, fyziku, destrukci prostředí, množství postav na scéně, jejich činnost a mnoho dalších prvků.

Ve hře jsou navíc i nové možnosti, které se pojí s ovladačem DualSense, i v tomto případě mohou být hráči ochuzeni o podstatnou část zážitku, tedy pokud vývojáři budou na adaptivní triggery a haptickou odezvu brát ohled. Zrovna Spider-Man: Miles Morales ukázal, že ani v případě first-party studií evidentně nepůjde o samozřejmost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama