V Japonsku se prodalo 118 tis. PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Japonsku se prodalo 118 tis. PlayStation 5

V Japonsku se prodalo 118 tis. PlayStation 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 11. 2020 12:33 6
Reklama

Zatímco u nás se PlayStation 5 stále nezačal prodávat, v Japonsku už mají téměř týden po vydání  jak nového PlayStationu, tak Xbox Series. Skrze portál Famitsu tak přichází první statistické údaje prodejů, ze kterých vychází, že PlayStation zde jasně dominoval. Pro Xbox je to i tak velmi dobrá zpráva.

Po celém světě byl totiž masivní nedostatek obou konzolí a mnoho z těch, kteří si chtěli konzole předobjednat, musí vyčkat do února příštího roku. Statistiky z Japonska hovoří o tom, že se během prvních 4 dní prodalo 118 tisíc kusů PlayStation 5 a 21 tisíc kusů Xbox Series za prvních 6 dní.

Počet prodaných Xboxů je srovnatelný s vydáním Xbox One, kterého se za první 4 dny prodalo 23 tisíc kusů. U PlayStationu je ale ukázka jasnější – při vydání PS4 si zákazníci koupili přes 322 tisíc herních konzolí. V obou případech jsou konzole beznadějně vyprodané a prodejci prý zavádějí loterijní prodeje nově naskladněných kusů.

Ať tak či onak je ale nedostatek konzolí masivní po celém světě a může to uškodit všem stranám - zákazníci mohou sáhnout třeba po Nintendo Switch nebo jiném herním systému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama