Embracer Group nakupuje 11 studií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer Group nakupuje 11 studií

Embracer Group nakupuje 11 studií

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 11. 2020 10:36
Reklama

Zdá se, že konec letošního roku je pro nákupy herních studií jako stvořený. Microsoft koupil Bethesdu, Take-Two Codemasters a společnost Embracer Group, která vlastní například vydavatelství THQ Nordic, nyní oznámila vlastní velké nákupy. Dohromady jde o 11 studií a 2 společnosti, které si napříč herním i IT průmyslem už dokázaly vybudovat jméno.

Pojďme tedy na rozsáhlý seznam. Embracer Group zakoupilo 34BitThings, které stojí za sérií Redout. Vývojáři zamíří pod divizi Saber Interactive. Pod stejnou divizi míří i Mad Head Games tvořící třeba sérii Dark Parables, Nimble Giant Entertainment (Quantum League), Snapshot Games (Phoenix Point) a Zen Studios (Operencia: The Stolen Sun).

Koch Media Group získalo studio Flying Wild Hog stojící za sérií Shadow Warrior, které má nadále pracovat samostatně. Embracer Group poslalo něco i divizi THQ Nordic, přesněji jde o Purple Lamp Studios, které v minulosti vydalo SpongeBob remake.

Následuje A Thinking Ape Entertainment, mobilní vývojářské studio, které vytvořilo například Kingdoms at War a které nyní míří pod DECA Games, stejně jako IUGO Mobile Entertainment (The Walking Dead: Road to Survival). Pod jiné složky firmy se dostává Silent Games, které plánuje vydání první vlastní hry na rok 2023. Společnost ale zakoupila i IT společnosti, přesněji Sandbox Strategies soustředící se na tvorbu obsahu v gamingu a zábavním průmyslu a Quantic Lab, outsource software firmu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama