Microsoft nevylučuje akvizice dalších studií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft nevylučuje akvizice dalších studií

Microsoft nevylučuje akvizice dalších studií

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 11. 2020 09:47
Reklama

Jakmile bude dokončena transakce mezi Microsoftem a společností ZeniMax Media, získá softwarový gigant práva na celosvětově populární značky. Od chvíle, kdy byla akvizice oznámena, se spekuluje o variantě, podle níž by měl být obsah exkluzivní pro platformy Microsoftu. Společnost ale chce jít trochu jinou cestou, alespoň tedy podle Tima Stuarta.

Microsoft se k této otázce vyjadřoval už několikrát. V první řadě by chtěl zajistit bezprostřední distribuci nových her přímo na Xbox. Výše zmíněná exkluzivita by podle všeho měla být posuzována případ od případu. Finanční ředitel Microsoftu zdůraznil, že je pro společnost důležité cross-platform hraní, které je pro ekosystém herního průmyslu klíčové. Tím pádem nechtějí házet klacky pod nohy svým konkurentům. Slova zazněla na konferenci Jefferies Interactive Entertainment.

„Z dlouhodobého hlediska nemáme v plánu odtrhnout veškerý obsah Bethesdy od Sony a Nintenda. Do budoucna ale chceme, aby byl obsah na našich platformách jako první, nebo aby nabízel lepší, případně úplně nejlepší možný zážitek,“ vysvětluje Stuart. Výše zmíněná exkluzivita by dle tohoto prohlášení tedy byla maximálně časová, dá se také očekávat, že se na Xboxu objeví obsah navíc, který už jinde dostupný nebude.

Microsoft má navíc v plánu stále rozšiřovat své portfolio. Phil Spencer nedávno dementoval zprávy o údajných akvizicích východních studií. Šéf Xboxu se však tři dny nazpět nechal slyšet, že do budoucna investice v plánu jsou. „Pokud jde o další investice do nových studií, her a nového obsahu, rozhodně v tom musíme pokračovat. Je důležité, abychom i nadále budovali knihovnu her, které jsou na Xboxu k dispozici,“ prohlásil na akci Twitchcon. Dodal také, že se struktura herního segmentu Microsoftu s Bethesdou zdvojnásobí.

Uvidíme, jak dlouho Microsoftu předsevzetí vydrží. Jak už bylo řečeno, exkluzivita konkrétních titulů bude posuzována případ od případu, není tedy vyloučeno, že si vybrané tituly Microsoft přeci jen nechá pouze pro sebe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama