Steam nabízí základní podporu DualSense
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam nabízí základní podporu DualSense

Steam nabízí základní podporu DualSense

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

15. 11. 2020 11:20 8
Reklama

Jedna z předních novinek PlayStationu 5, ovladač DualSense, obdržel s poslední příchozí aktualizací podporu ve Steamu, konkrétně jeho veřejně dostupné betě. Prozatím platí, že kompatibilita DualSense není zcela dokončena, vzhledem k čemuž se nabízená podpora omezuje pouze na základní funkce zařízení.

Mezi funkcemi, které DualSense na PC postrádá nejvíce, patří zejména vyzdvihovaná haptická odezva a podpora dotykové plošky. Jinými slovy, DualSense v současné době na PC spíše odpovídá předchozímu DualShocku 4 než zcela revolučnímu zařízení nové generace. Příslibem do budoucnosti nám může být alespoň fakt, že přiložený popisek mimoděk uvádí, že výše jmenované funkce nebyly "zatím" implementovány. Je zde tedy reálná šance, že jejich implementace proběhne prostřednictvím jednoho z budoucích updatů.

Na konto ovladače DualSense dále dodejme, že dosavadní ohlasy recenzentů i hráčů jsou převážně pozitivní. Jak ostatně uvádí Tadeáš ve svém textu k PS5, přidaná dimenze hmatového prožitku vnáší do her, jako je Astro’s Playroom, zcela unikátní zážitek. Na tomto místě je ale pochopitelně třeba dodat, že právě často skloňovaný Astro slouží i přes své nesporné kvality výhradně k demonstraci schopností PlayStationu 5. Srovnáme-li ho se Spider-Manem či dalšími vyšlými tituly, je zřejmé, že využití i úroveň zpracování haptické odezvy nejsou napříč hrami srovnatelné.

Nezbývá než doufat, že inovativní prvky ovladače DualSense neskončí zapomenuty v propadlišti dějin jako kdysi obdobným způsobem proklamované využití touchpadu u DualShocku 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama