Nintendo hlásí rekordní prodeje Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo hlásí rekordní prodeje Switche

Nintendo hlásí rekordní prodeje Switche

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 11. 2020 09:30 1
Reklama

V posledních měsících se věnujeme především konzolím od Sony a Microsoftu. Souboj titánů ostatně právě v těchto dnech vrcholí, už můžeme říct, že jsme se přesunuli do nové generace. Trochu bokem stojí Nintendo. Mohlo by se zdát, že je zastíněno novými stroji z dílen konkurence. Tak to ale ve skutečnosti vůbec není.

Nintendo se totiž v tiskové zprávě pochlubilo, že se ve Spojených státech jen za říjen podařilo prodat 735 926 kusů. Jde o nejúspěšnější říjen od roku 2017, kdy byla konzole uvedena na trh. Navíc chybělo málo, aby Switch sesadil z trůnu rekordmana, jímž je konzole Nintendo Wii. Té se v říjnu roku 2008 prodalo přes 807 tisíc kusů.

Switch se nicméně může blýsknout i koncem roku. Pomůže mu paradoxně nedostatek konzolí PlayStation 5 a Xbox Series, čehož může japonská společnost využít. Switch tedy letos o Vánocích může posloužit jako alternativní dárek pod stromeček.

V říjnu k nám zároveň doputovala informace, že se od roku 2017 podařilo prodat 68,3 milionu kusů. Nintendo se tedy pomalu šplhá k magické hranici 70 milionů, dá se očekávat, že ji pokoří ještě letos. Pohádkovým prodejům přispěla pandemie onemocnění COVID-19, začátkem roku byla konzole nedostatkovým zbožím. Na to, že se zřejmě blíží ke konci svého životního cyklu, jde o velmi slušné výsledky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama