Šéf Xboxu popřel akvizice v Japonsku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Xboxu popřel akvizice v Japonsku

Šéf Xboxu popřel akvizice v Japonsku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 11. 2020 11:28 1
Reklama

Začátkem týdne se objevila informace, podle níž se Microsoft snaží rozšířit portfolio nákupem japonského týmu. Nebylo ale známo, která studia se námluv účastnila, nic nepotvrdil ani Jeremy Hinton, který za Xbox dohlíží na operace v Asii. Podle něj sice je možné, že k akvizicím dojde, situaci ale dál nekomentoval. Phil Spencer je ale jiného názoru.

Šéf Xboxu se v rozhovoru pro Gamespot zmínil, že sice není přítomen na každé schůzce, pokud by se ale měl k situaci vyjádřit, s investicí tohoto rázu by nesouhlasil. Vztah s japonskými týmy byl podle něj vždy spíše na bázi dlouhodobé spolupráce, ani v nejbližší době by se v tomto ohledu nemělo nic zásadního měnit. Jedinou výjimkou je zřejmě studio Tango Gameworks, bylo totiž součástí akvizice společnosti ZeniMax Media. Spencer prohlásil, že ze získání autorů The Evil Within má velkou radost, neznamená to ale, že by se v nejbližší době pokoušeli ulovit další východní studia.

V rozhovoru také řekl, že se Microsoft v zemi vycházejícího slunce rozhodně nebude snažit předčit Nintendo a Sony. „Nemyslím si, že přijdu do Japonska a v prodejích překonám zdejší výrobce konzolí s Xboxem. Mohu v to doufat, mohu si to přát, není to však součástí našeho plánu.“ Jedním dechem ale dodal, že se budou hodně snažit, aby byl Xbox Series X tou nejlepší generací, jaká kdy v Japonsku, Korei a v Číně byla.

První krok se už evidentně podařil. „V předobjednávkách v Japonsku se konzole téměř okamžitě vyprodala. Čísla překonala prodeje Xbox One v předchozích letech,“ pochlubil se. Už jen tato skutečnost podle něj vypovídá o velkém zájmu ve východních zemích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama