Take-Two kupuje studio Codemasters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two kupuje studio Codemasters

Take-Two kupuje studio Codemasters

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 11. 2020 20:34 1
Reklama

Minulý týden jsme vás informovali o spekulacích a následně potvrzených dohodách mezi Take-Two a Codemasters. Take-Two, zkráceně T2, totiž jen krátce po své konferenci pro akcionáře, kde ředitel Strauss Zelnick mluvil o snaze dále posouvat společnost dále, potvrdilo zájem o koupi studia Codemasters tvořící zejména závodní hry, a to za částku 720 milionů liber. Dnes jsme se dočkali zprávy, která celý obchod potvrzuje.

Take-Two se tedy nakonec dohodlo s vedením studia na podmínkách akvizice. Její cena se navýšila na 750 milionů liber (980 mil. dolarů/21,9 mld. korun) a pokud vše schválí dozorčí rada a akcionáři, mělo by k přechodu pod T2 dojít v prvním čtvrtletí 2021. Take-Two tím získá rovnou dvě studia, a to samotné Codemasters tvořící série Dirt, F1 či Grid a taktéž Slightly Mad Studios, tvůrce Project Cars nebo NfS: Shift.

Take-Two tím opět posílí svou pozici masivního vydavatele – mimo to vlastní i celou divizi 2K nebo studio Rockstar. Zároveň si Strauss Zelnick potvrdil svá slova o tom, že v letošním roce uvidíme několik akvizicí – po obrovském nákupu Microsoftu se odkoupení Codemasters zařadilo na 8. pozici nejdražší akvizice v herním průmyslu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama