NBA 2K21 zabírá na Series X přes 100 GB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA 2K21 zabírá na Series X přes 100 GB

NBA 2K21 zabírá na Series X přes 100 GB

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 11. 2020 07:57
Reklama

Nová generace konzolí ze hned v den vydání dočká i virtuálních sportů. O to se postaralo studio Visual Concepts s NBA 2K21, tedy konkrétně s jeho next-gen verzí. Jak se ale zdá, jistý skepticismus hráčů, kteří pochybovali o dostatečné kapacitě disků nových konzolí byl na místě. Jen NBA 2K21 si totiž z disku ukousne zhruba 101 GB, a to jeho původní verze takový cvalík nebyla.

Na vině můžou být jak vylepšení grafické kvality, která má nabízet ostřejší textury, lepší a plynulejší pohyb hráčů nebo výrazně živější modely postav a jejich obličejů, tak i přídavek v podobě ženské soutěže WNBA, která je exkluzivní právě verzi pro novou generaci konzolí. 

101 GB představuje téměř přesně osminu prostoru, tedy 802 GB využitelného volného místa, který Xbox Series X nabízí. Jsme zvědaví, jak se tato čísla budou vyvíjet do budoucna. Strmý nárůst nároků her by totiž mohl znamenat, že terabajtové disky velmi brzy přestanou stačit a hráči se budou muset uchýlit k nákupům drahého rozšíření. Na druhou stranu, někteří vývojáři opakovaně avizovali, že by výkon konzolí mohl dovolovat trochu pečlivější přístup ke komprimaci dat a možnému snížení nároků na prostor. 

To se týká především obludných her, jako je nechvalně proslulé Call of Duty: Modern Warfare a Warzone, které v nejhorším momentě vyžadovalo až 250 GB místa. Už nyní víme, že pokračování s podtitulem Black Ops Cold War z disků nových konzolí ukousne minimálně 130 GB (připomínáme, že Xbox Series X nabízí v původní verzi nejvíce využitelného místa, u PS5 jde o 664 GB, v případě nejlevnějšího Xbox Series S pak jen 364 GB).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama