UPDATE: České obchody o prodeji XSX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: České obchody o prodeji XSX

UPDATE: České obchody o prodeji XSX

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 11. 2020 18:03 18
Reklama

UPDATE: Rozšířeno o vyjádření obchodu JRC.

Dnes se do domácností po celém světě, ale i po celé České republice, rozletěly konzole Xbox Series. Podobně jako v případě konkurenčního PlayStationu 5 byl zájem hráčů, především o silnější konzoli Xbox Series X, obrovský. Několika lokálních distributorů jsme se proto zeptali, jak u nich předprodej probíhal a jak na celou situaci nahlíží.

„Zákazníci, kteří zakoupili Xbox Series X v předobjednávkách mezi prvními, svou konzoli obdrží podle zvoleného typu dopravy již ode dneška. Xbox Series X je sice na dnešní den D vyprodaný. Nicméně na všechny by se mělo dostat v nejbližších týdnech tak, aby si konzoli mohli užít o Vánočních svátcích s rodinou či přáteli,“ sdělila v tiskové zprávě mluvčí internetového obchodu Alza.cz Daniela Chovancová. Zároveň ale dodala, že silnější Series X přeprodává slabší a levnější Series S zhruba v poměru 9:1. V případě Series S je zájem nižší a ještě dnes by měl dostupný i pro zájemce, kteří se teprve pro koupi rozhodují.

„Předprodej nových konzolí Xbox u nás proběhl bez komplikací, dostalo se zhruba na 65 % zákazníků a zbytek se na konzoli může těšit v příští várce,“ sdělil nám finanční ředitel obchodu CZC.cz Tomáš Pilský. „Konkrétní termíny dalších závozů neznáme, ale dle aktuálních informací by měl jeden proběhnout ještě teď v listopadu a další pak v prosinci. Za CZC.cz hodnotíme start prodeje jako vydařený, všechny termíny byly dodrženy a zákazníci, kterým jsme konzoli posílali, o tom byli dlouho dopředu informováni. Jediné, co by se dalo zlepšit, je dostupnost Xboxů, to se ale i kvůli aktuální pandemické situaci dalo očekávat,“ dodává. Zároveň také pochválil komunikaci ze stranu Microsoftu.

„Předně si vážím toho, že Microsoft a jeho XBOX divize začali prodávat konzoli celosvětově ve stejném termínu. U minulé generace byla naše země myslím až ve třetí vlně spolu s JAR :-) a to mnoho měsíců po vydání jinde,“ pochvaluje si spolumajitel herního obchodu Xzone Martin Schovanec. Zároveň dodává, že zájem hráčů mnohonásobně převyšuje možnosti zásob společnosti. Další potvrzená várka prý dorazí v lednu příštího roku, dle slov Schovance se však obchod snaží zajistit alespoň několik dalších kusů pro předvánoční prodej.

„Nová konzole Xbox Series X a S je v prodejnách a e-shopu JRC GAMECENTRUM vyprodaná (v tuto chvíli máme poslední kus v prodejně v Českých Budějovicích :) ), což jednoznačně považujeme za velký úspěch. Těší nás zájem hráčů, který několika násobně překonal naši alokaci od dodavatele s kterým jednáme o dalších dodávkách ještě do konce roku. Všechny námi potvrzené objednávky s dodáním  10.11. jsme úspěšně vybavili,“ sdělil nám obchodní ředitel JRC Martin Bednár.

Obchod Xzone zákazníkům sdělil a následně na sociálních sítích potvrdil, že má jeho dodávka konzolí od dodavatele zpoždění a koncovým zákazníkům budou rozesílány až zítra. V případě obchodů Alza.cz a CZC.cz už si hráči své konzole vyzvedávají nebo jim je rozváží kurýři, i v tomto případě ale docházelo k technickým problémům. Alza v průběhu víkendu řadě zákazníků omylem odeslala zprávu o nedostupnosti konzole a v centrále v pražských Holešovicích dle zdrojů ráno zkolaboval systém. Neobvykle pomalý byl i na pobočce v Horních Počernicích. V případě CZC si někteří zákazníci na sociálních sítích stěžují na nekomunikaci. Jiným ale konzole v pořádku dorazila.

V případě obchodu Datart na vyjádření stále čekáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama