Vývojáři Ubisoftu se těší na next-gen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Ubisoftu se těší na next-gen

Vývojáři Ubisoftu se těší na next-gen

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 11. 2020 10:05 5
Reklama

Optimalizace her je pro vývojáře velmi náročný úkol, tím spíš, když se nyní nacházíme na sklonku generace. Snaha rozchodit moderní tituly na sedm let starých mašinách je spojena se zásadními kompromisy, obzvlášť v případě velkých open-world her. A třeba vývojáři z Ubisoftu se už nemohou dočkat, až plně využijí potenciál nových konzolí.

Těší se i Galvin Whitlock, který na Watch Dogs Legion pracoval na pozici vedoucího programátora. Dle jeho slov museli vzít v potaz hlavně omezení spojená s klasickým harddiskem. Co se změní s přechodem na SSD? Whitlock zmiňuje hlavně možnost okamžitě nahrávat dané modely a textury, což uleví paměti, do níž mohou vývojáři konečně nahrát to, co hráči v daný okamžik skutečně vidí. To znamená, že zde nezabírá místo obsah, který si hra připravuje, aby vše stihla dostatečně rychle načíst. Prostor je možné využít k vylepšení vizuální stránky, svět může být zároveň mnohem komplexnější.

Vývojáři počítají s tím, že se v Ubisoftu v nebližší době změní přístup k tvorbě open-world titulů, což umožní právě next-gen konzole. Krom SSD si Whitlock pochvaluje i výkon procesoru. „Chceme dosáhnout komplexnější simulace a vnést do světa více života. To si nárokuje sílu procesoru. Těšíme se, až posuneme umělou inteligenci, animace a fyziku. Nemohu se dočkat, až uvidím, jak hráči mnohem více ovlivňují herní svět a lidi v něm.“

Whitlock se zmínil také o ray tracingu, i dynamické osvětlení podle něj přispěje větší uvěřitelnosti světa. Závěrem dodal, že právě nyní nastává čas inovací. On sám se těší na nové přístupy k vývoji, které jim budou díky novému hardwaru umožněny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama