Microsoft se snaží koupit japonské studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft se snaží koupit japonské studio

Microsoft se snaží koupit japonské studio

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 11. 2020 08:45 3
Reklama

Microsoft si významně rozšířil portfolio, když ukořistil společnost ZeniMax Media, čímž se dostal také k Bethesdě. Početná rodina Xbox Game Studios by však v blízké době mohla získat dalšího člena. Podle posledních informací se Micorosoft pustil do námluv s japonskými vývojáři.

Že by chtěl redmondský gigant získat pod křídla asijský tým, není žádné tajemství. Před rokem se o této možnosti zmínil kupříkladu šéf Xboxu - Phil Spencer. S informací tentokrát přišel Jason Schreier, notoricky známý novinář, který nyní pracuje pro Bloomberg.

Podle něj Microsoft oslovil několik menších i větších japonských studií, s nimiž se nyní snaží vyjednat podmínky akvizice. Studia byla požádána, aby zatím neprozrazovala detaily, není tedy ani známo, o které společnosti se jedná.

K situaci se vyjádřil pouze Jeremy Hinton, který za Xbox dohlíží na operace v Asii. Pro Bloomberg řekl, že byl Microsoft vždy otevřen diskuzím s vhodnými kandidáty. Podle něj je možné, že k akvizicím dojde, v tuto chvíli ale nemůže nic oznámit.

V Japonsku samozřejmě kraluje Nintendo, dvojkou na trhu je Sony. Zdá se, že si i Microsoft uvědomil, jaký má trh potenciál. Xbox zatím zdejším hráčům příliš nenabízí, může se ale stát, že se tato situace do budoucna změní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama