Česká audiohra užívá známé dabéry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Česká audiohra užívá známé dabéry

Česká audiohra užívá známé dabéry

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 11. 2020 10:15
Reklama

Grafická prezentace se řadí mezi důležité, a zároveň i nejvíce rozvíjené oblasti herního průmyslu. Koneckonců, příchod nové generace konzolí je toho zářným příkladem. Jak však dokazuje inovativní titul českého studia Play by Ears, zvuk může vyvolat obdobně intenzivní zážitek jako prvotřídní vizuál.

Detektivní mobilní audiohra Důkaz 111 zavede hráče do 80. let minulého století. V roli policejní náčelnice Alice Wellsové se po záhadném nočním telefonátu vydáváte na nehostinný ostrov, a to konkrétně za účelem návštěvy hotelu Harber Watch Inn. Kam vás tato netradiční pouť nakonec zavede, to však bude výhradně záležet na odpovědích a postupech, které při svém vyšetřování zvolíte. Vzhledem k větvícímu se příběhu a mnohočetným rozuzlením bude tedy hra ideální volbou pro hráče se zálibou v opakovaných průchodech.

Napínavá atmosféra je navíc podpořena i integrací binaurálního audia, tedy zpracování 3D prostorového zvuku, hojně užívaném v segmentu virtuální reality. Společně se zahrnutím kvalitních českých dabérů v čele s Terezou Hofovou, Norbertem Lichým či Bohdanem Tůmou se tak jedná o další z mnoha důvodů, proč dát tomuto českému počinu šanci.

Vzhledem k integrovanému režimu pro nevidomé je Důkaz 111 současně vhodnou volbou i pro hráče s poškozením či kompletní absencí zraku. Intuitivní ovládání založené na jednoduchých pohybech prstů po dotykové obrazovce je doplněno i o srozumitelný zvukový komentář, jenž navede hráče bez ohledu na kvalitu zraku. Za vypíchnutí též stojí, že studio Play by Ears optimalizovalo hru pro nevidomé ve spolupráci se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých (SONS)

Audiohra Důkaz 111 je od 2. listopadu dostupná pro všechny mobilní telefony se systémem Android a iOS. Pro váhavce je k dispozici i bezplatné demo, přičemž plnou verzi lze odemknout in-game nákupem za 99 Kč. Závěrem pouze dodejme, že se hra do budoucna dočká i vydání v podobě audioknihy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama