Akcie CD Projektu se kvůli aférám propadají
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akcie CD Projektu se kvůli aférám propadají

Akcie CD Projektu se kvůli aférám propadají

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 10. 2020 13:49 10
Reklama

Poslední týdny nejsou pro CD Projekt moc pozitivní. Kritických zpráv bylo hned několik, započalo to článkem od Jasona Schreiera, který kritizoval crunch ve studiu, následovalo odložení Cyberpunku a zprávy skončily opět u Schreiera – ten zveřejnil přepis konference pro investory, kde se Adam Kicinski vyjadřoval ke crunchi ve studiu. Investorům tvrdil, že nejde o nic hrozného a všichni jsou ve studiu se situací v pohodě. V návaznosti na to ale dostal ředitel studia od vývojářů nepěkné zprávy, díky čemuž se následně v interní komunikaci omlouval – prý řekl skutečně špatné věci a vlastně se za ně nemá jak omluvit. Rozhodně ale nechce práci vývojáři a jejich nasazení nijak hatit.

Tato situace se ale neodráží pouze na tom, jak studio působí na své fanoušky, ale i na hodnotě studia, respektive na akciích. A ty reagovaly. Na konci srpna měla akcie hodnotu 460 zlotých, od té doby ale jdou akcie dolu. To by při velké hodnotě samozřejmě nebylo nic až tak nezvyklého, hodnota ale klesá už měsíc v kuse a od té doby ztratil CD Projekt přes 25 procent své původní hodnoty – tedy přes 2,5 miliardy euro.

Je samozřejmě otázkou, jestli se bude hodnota společnosti stále propadat, nebo se pád zastaví. Zcela jistě se nyní očekává, jak dopadne samotný Cyberpunk 2077, na který čekají nejen hráči. V tuto chvíli ale není situace pro CD Projekt RED moc pozitivní.

Akcie CD Projektu se kvůli aférám propadají
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama