Díky Series X stouply prodeje One X
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Díky Series X stouply prodeje One X

Díky Series X stouply prodeje One X

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 9. 2020 10:18 18
Reklama

Zatímco předobjednávky PlayStationu 5 jsou už pár dní za námi, Xbox spustil možnost zakoupit si konzoli předem až včera. Společnosti se následně svěřila, že je vděčná za rekordní zájem o Xbox Series S i Series X a slibuje, že další kusy budou dostupné v den vydání. O obrovském zájmu svědčí i to, že v moment spuštění byly nedostupné stránky velkých prodejců jako Best Buy, Game i Amazonu.

Jenže hráči poukazují na problém, který může souviset s pojmenováním konzolí od Xboxu. Účet Andrew Alerts totiž poukazuje na to, že prodeje Xbox One X vzrostly na Amazonu o 747 procent, tedy že spousta hráčů si mohla pomýlit nově vydané konzole se současnou generací Xboxu.

Microsoft následně schytal od hráčů kritiku právě za podivné pojmenování, které může lidi, kteří se hraní tolik nevěnují, mást. „Určitě jsem zaujatý, ale pojmenování Xboxu mi přijde matoucí. S PlayStationem vím, že když si koupím PS5, tak budu mít generační skok oproti PS4. Pokud si koupím Xbox Series S, kde se tato konzole nachází a o co přijdu, když si nekoupím Series X? A pokud jsem já trochu zmatený, představte si průměrného člověka. Je potřeba mít zjednodušenou produktovou řadu a jasnou cenovou strategii.“ Jiní litují ty zákazníky, kteří si na Vánoce koupili starou řadu Xboxu a ještě to netuší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama