Oculus odhalil Quest 2, 64 GB za 300 dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oculus odhalil Quest 2, 64 GB za 300 dolarů

Oculus odhalil Quest 2, 64 GB za 300 dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 9. 2020 10:03 2
Reklama

I když jsme se včera soustředili hlavně na akci věnovanou nové generaci PlayStationu, ještě před ní si své místo uzmul Oculus, tedy výrobce virtuálních brýlí a vydavatel her, a i zde se ve velkém oznamovalo. Například jsme se dočkali oficiálního potvrzení Oculus Quest 2.

Tento virtuální headset je po vzoru první verze zcela samostatně fungující jednotkou, ke hraní tedy nepotřebujete počítat, i když je možné k němu brýle připojit. Vylepšená verze je menší a také lehčí, ke změně došlo i ze strany upevnění, kdy se na hlavu nasazuje pomocí textilních popruhů. Hlavní změny ale přichází uvnitř přístroje.

Oculus Quest 2 nabídne téměř 2K rozlišení na každé okolo, konkrétně LCD displej s rozlišením 1832x1920 pixelů. Obnovovací frekvence se zvýšila na 90 Hz, procesorem bude Snapdragon XR2, kterému bude sekundovat 6GB RAM a dvě verze velikosti úložiště. K tomu ještě později. Quest 2 na vnějšku nabídne také 4 kamery, které snímají vaše okolí. Na jedno nabití by brýle měly vydržet až tři hodiny a  vylepšení se dočkaly i ovladače.

Překvapení, které letos přináší spousta firem, je ale cena. Oculus Quest 2 se totiž v 64 GB verzi bude prodávat za 300 dolarů, pokud se opřeme o cenovku Xbox Series S, mohl by headset vyjít na 8 tisíc korun. Za 400 dolarů pak dostaneme verzi s 256 GB místa, cena by tak mohla být okolo 11 tisíc korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama