Koch Media kupuje VR studio Vertigo Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Koch Media kupuje VR studio Vertigo Games

Koch Media kupuje VR studio Vertigo Games

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 9. 2020 08:24
Reklama

Vydavatelství Embracer Group se v posledním roce masivně rozrostlo. Po změně jména a koupi studí Voxler, Milestone, Saber Interactive, 4A Games a New World Interactive totiž přichází další akvizice, tentokrát jde o studio Vertigo Games, které se soustředí čistě na tvorbu VR her.

Vertigo Games patří mezi známější jména ve světě VR titulů, za sebou má například vydání Arizona Sunshine nebo After the Fall. Tvoření her ve VR prostředí ale stále není jednoduchou záležitostí, v minulosti bylo studio spojováno s kontroverze ohledně spolupráce s výrobcem procesorů Intel, který za „exkluzivitu“, při které hra podporovala i7 procesory, podpořil vývoj hry.

 Embracer Group, respektive divize Koch Media, ale očividně vývojářům věří, a tak studio kupuje za částku 50 milionů dolarů. Pro hráče by zase mohlo být zajímavé to, že tímto krokem se VR studio dostává ke značkám jako Dying Light, Metro nebo třeba Saints row.

„VR trh jsme přes minulý rok hodně monitorovali. Cítili jsme, že je správný čas rozšířit naše působení i do tohoto sektoru. Jsem si jistý, že toto je jenom začátek našich aktivit ve VR prostředí a vývoji. Jsme rádi za akvizici Vertigo Games, vedoucích expertů v tomto odvětví. Společně posuneme hranice VR hraní mnohem dále, jelikož spojíme náš silný celosvětový vývoj a vydavatelství s jejich specializací ve VR hrách“ tvrdí ředitel Koch media Klemens Kundratitz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama