UPDATE: Sony popírá omezení výroby PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Sony popírá omezení výroby PS5

UPDATE: Sony popírá omezení výroby PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 9. 2020 07:57 3
Reklama
AKTUALIZACE

Společnost Sony ve zprávě zaslané webu Gamesindustry.biz popřela, že by jakkoliv omezovala produkci a výrobu konzolí PlayStation 5. „Sice neposkytujeme detaily týkající se výroby, informace sdílené webem Bloomberg jsou ale falešné. Nezměnili jsme produkci PlayStation 5 od samotného startu masové výroby,“

Očekávaný nedostatek zásob konzole tak možná nebude až tak palčivý.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Zatímco u Xboxu známé už všechny informace včetně ceny, data vydání nebo třeba i hmotnosti, u PlayStationu stále nic. To by se mělo změnit už se zítřejší ukázkou her, kde sice Sony neslibuje odhalení posledních detailů, vzhledem k načasování i konkurenci se prozrazení přímo vybízí.

Vedle toho se ale objevují spekulace, které hovoří o dostupnosti PlayStationu 5  při vydání. Dle webu Bloomberg se totiž i před snahu Sony vyrobit co nejvíce kusů PlayStationu 5 muselo osekávat, a to celkem o 4 miliony. Důvodem jsou problémy ve výrobě speciálních procesorů, což celkový počet vyrobených konzolí omezuje na 11 milionů. Investoři na zprávu reagovali a akcie Sony se propadly o 2,4 procenta.

Druhá zpráva je ale o něco pozitivnější, i když se nás netýká. Dle analytika Daniela Ahmada se totiž Sony obává o to, aby byly konzole dostupné při vydání, tudíž místo lodní přepravy, která je mnohem levnější, ale trvá několik týdnů, zvolila přepravu pomocí letadel. Celkem společnost objednala 60 letů, které by měly dovézt zásoby konzolí těm největším prodejcům v USA. Informace pochází přímo od ředitele Delta China Cargo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama