Spekulace: GTA VI má dočasně být jen na PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace: GTA VI má dočasně být jen na PS5

Spekulace: GTA VI má dočasně být jen na PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 9. 2020 14:50 1
Reklama

Už zítra nás čeká akce PlayStationu, kde bychom se měli dočkat oznámení ceny i data vydání nového PlayStationu 5. Na internetu ale opět rozvířily divoké diskuze nad spekulací, která se vine napříč fóry a herním průmyslem obecně už delší dobu. Hovoří totiž o časové exkluzivitě GTA 6 pro PlayStation 5.

Hned na začátku musíme upozornit, že se jedná o velmi divokou spekulaci, která není podložena ničím jiným než tvrzení několika zdrojů, mimo jiné novináře Imrana Khana. Právě jeho tvrzením můžeme začít. V delším souhrnu novinek se Khan vyjadřuje k novinkám okolo Avengers, kde následně odbočí k obecné strategii Sony. „Jsou tu věci, které vás šokují a zjistíte, že Sony rádo rozhazuje peníze, protože uzavřelo limitovanou časovou exkluzivitu. Všichni si řeknete „ok, tak tohle je ta hra, kterou jste si vybrali?“ a to ne protože ta hra je špatná, ale protože je obrovská.“

Následně ještě zmiňuje, že ona hra je obecně považována za multiplatformní.

Detaily této spekulace ale pokračovaly jinde. YouTuber Foxy Games UK ve svém videu prozradil, že se dle jeho zdrojů Sony rozhodlo oslovit 3rd party studia a nakonec se dohodlo právě se studiem Rockstar na spolupráci. V tomto případě má Sony zaplatit těžko uvěřitelných 750 milionů dolarů za časovou exkluzivitu Grand Theft Auto 6 pro PlayStation 5. Hra by díky tomu po určitý čas neměla vyjít nikde jinde, než právě na této platformě.

Před dvěma dny se na redditu objevilo video obsahující sestřih několik streamů či podcastů, které se opět vyjadřují k určité dohodě. Ta má dle všeho definitivně ukončit konzolové války - pokud jste fanoušek hraní obecně, nehledě na platformu, zamíříte pro PlayStation 5. Video navíc zmiňuje, že Sony už jednu dohodu s Rockstarem má. První odhalující akce věnovaná PlayStationu 5 začala oznámením samostatné verze GTA Online a měsíční exkluzivitě pro platformu Sony.

Samozřejmě vůči této spekulaci vystoupilo několik dalších tvrzení, to nejdelší přinesl web TweakTown, který rozebral mimo jiné to, co vlastně znamená částka 750 milionů dolarů pro společnost jako je Sony. Během prvního kvartálu tohoto roku si PlayStation přišel na zisk ve výši 1,152 miliardy dolarů. Z tét dohody by tak vyplynulo 65 procent zisku. Množství peněz můžete porovnat i s cenami her – vývoj Destiny 2 vyšel na přibližně 140 milionů dolarů, samotné GTA V stálo přibližně 200 milionů dolarů. Jen dohoda o časové exkluzivitě by tak výsledku vyšla na několikanásobek vývoje celé hry.

Co si tedy z této spekulace můžeme vzít? Pokud jste milovníky dohadů, můžete vypsané spekulaci věřit a těšit se na zítřejší show, kde se má údajně celá dohoda odhalit. Pokud spekulacím neholdujete, nebo vám tato přijde až moc divoká a nereálná, na show PlayStationu se můžete těšit už jen kvůli odhalení ceny.

Sept. 16. #GreatnessAwaits - Watch the whole video before commenting. from r/GTA6

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama