Ban na FB může vést k problémům s Oculus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ban na FB může vést k problémům s Oculus

Ban na FB může vést k problémům s Oculus

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2020 10:09 5
Reklama

Nedávný krok Facebooku, který začne nutit majitele hardwaru virtuální reality Oculus k párování brýlí s facebookovým účtem, přináší jistá úskalí. Mimo jiné to, že při porušení pravidel užívání Facebooku mohou případné sankce ovlivnit i užívání knihovny VR obsahu.

„Pokud se přihlásíte skrze svůj facebookový účet nebo spojíte vaše účty Oculus a Facebook, a porušíte pravidla komunity Facebook, chování v předpisech VR nebo další podmínky na jakékoliv z našich platforem, může být ovlivněn váš přístup nebo využití produktů Oculus,“ odpověděla mluvčí společnosti na dotaz specializovaného webu Road to VR.

To znamená, že při výrazném porušení pravidel s následným permanentním banem a smazáním účtu dojde k ztrátě přístupu k vlastněným hrám a digitálnímu obsahu.

V praxi samozřejmě mluvíme o poměrně vážných porušeních předpisů, mimojiné publikování erotického obsahu, explicitního násilí nebo podvodů včetně podvodů s identitou. Na druhou stranu ale mohou přijít dočasné sankce, v řádu dnů či týdnů, i za docela obvyklé počínání uživatelů sítě, jako je uvádění nepravdivého data narození, publikování virtuálního nebo mírného násilí či využívání pseudonymů. 

Nové směrnice začínají platit od října. Stávající uživatelé Oculus účtů je mohou využívat bez párování s Facebookem až do konce roku 2022. Pak budou taktéž nuceni přejít na platformu.

Proti těmto krokům se před pár týdny ozvaly německé protikartelové orgány. Hardware Oculus se tam tak dočasně přestal prodávat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama