Uniklá videa ukázala Oculus Quest 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uniklá videa ukázala Oculus Quest 2

Uniklá videa ukázala Oculus Quest 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 9. 2020 10:47 7
Reklama

Už nějakou dobu se spekuluje o nové verzi VR headsetu Oculus Quest. Očekávalo se, že by k oficiálnímu představení mohlo dojít v rámci středeční prezentace v režii Facebooku. Společnost ale patrně omylem zveřejnila videa, v nichž je technologie prezentována.

S názvem si nikdo příliš hlavu nelámal. Zařízení je totiž označeno velmi jednoduše – Oculus Quest 2. Veškeré informace pocházejí ze zmíněných videí. Některá z nich už byla smazána, stihla se ale objevit také na YouTube.

Na základě komentáře jsou k dispozici alespoň základní specifikace druhého Questu. Zařízení disponuje operační pamětí o velikosti 6 GB a využívá chipset Qualcomm Snapdragon XR2, což je značný posun oproti předchůdci, v němž se nacházel Snapdragon 835 a 4 GB RAM.

Hráči se mohou těšit na 4K displej, na jedno oko tedy připadá 2K rozlišení. Oproti prvnímu Questu nabídne následovník o 50 % více pixelů. Interní paměť pak dokáže udržet obsah o velikosti 256 GB. Video slibuje i vylepšené ovladače, zajímavá je také možnost ovládat některé aplikace pouze rukou. Headset samotný by měl být menší, lehkčí a celkově mnohem pohodlnější.

Bohužel zatím nevíme, kolik bude Oculus Quest 2 stát, s otazníkem je také datum uvedení na trh. Možná právě ve středu budeme o něco moudřejší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama