IKEA plánuje řadu herního nábytku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka IKEA plánuje řadu herního nábytku

IKEA plánuje řadu herního nábytku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 9. 2020 13:04 4
Reklama

Švédský nábytkářský gigant IKEA se ve spolupráci se společností ASUS Republic of Gamers pustí i do světa herního “hardwaru”. Konkrétně tedy do světa herního nábytku a doplňků, které začne prodávat v druhé polovině příštího roku.

Zatím není jasné, o jaké předměty přesně půjde, inženýři a designéři obou firem ale ve studiích v Šanghaji připravují zhruba 30 různých předmětů. Lze předpokládat, že půjde především o židle a stoly, švédská společnost v té souvislosti slibuje zachování jistého estetického ducha jeho nábytku. Především židle by tedy mohly být výrazně střízlivější a decentnější než obvykle velmi výrazná herní křesla bývají. Důležitý je také ten fakt, že by řada měla patřit k cenově dostupným.

„V otázce hraní existuje řada předsudků a tvrzení, které jsou negativní nebo stereotypní. Například to, že jsou hry založené pouze na násilí, hraní je asociální činností a věnují se mu jen muži. Ve skutečnosti statistiky dokazují, že hraní patří k činnostem které nejvíce spojují jednotlivé demografické skupiny a může pozitivně ovlivnit mentální zdraví jednotlivce i jeho obecnou spokojenost. Je zdrojem odpočinku, nezávislosti, zábavy - skrze hraní lidé zlepšují své schopnosti řešení problémů, týmové spolupráce a komunikace. Hraní her také nabízí nové možnosti spojení s ostatními, což se v poslední době ukázalo být ještě důležitějším. Doufáme, že naše nová herní řada pomůže posílit a nabídnout pozitiva hraní v životech v domácnostech,“ okomentovala plány Ewa Rychert, globální workspace ředitelka společnosti IKEA.

„Společně s IKEA, experty na domácí nábytek, si představujeme, že naše spolupráce vytvoří synergie které pomohou hráčům vybudovat herní prostory, o kterých vždy snili, v pohodlí jejich domovů,“ doplňuje ji Kris Huang, generální manažer divize herního vybavení a doplňků ASUS.

V Číně by se měla kolekce začít prodávat během února, do zbytku světa včetně Evropy (a České i Slovenské republiky) dorazí až v říjnu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama