Sony údajně srovná cenu PS5 s Xboxem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony údajně srovná cenu PS5 s Xboxem

Sony údajně srovná cenu PS5 s Xboxem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 9. 2020 13:37 15
Reklama

V posledních dnech se naše pozornost ubírala směrem ke konzolím od Microsoftu. Známe podobu méně výkonnější verze s označením Xbox Series S, obě konzole navíc obdržely cenovku. Stále ale bohužel nevíme, jak se k situaci postaví Sony. Zatím si tedy musíme vystačit s tvrzením ze strany insiderů.

Na ně spoléhá i server Gamereactor. Ten má špiony snad na všech důležitých místech. V minulosti již několikrát nabídl neoficiální informace, které se následně potvrdily. Co nám může povědět o ceně konzole z dílny Sony?

O tom, kolik si za novou mašinu říct, zřejmě v Sony proběhly bouřlivé diskuze. Anonymní zdroj výše zmíněného serveru nejprve naznačil, že je cena PlayStation 5 „značně“ vyšší, než v případě Xboxu. Konkrétní číslo nicméně neposkytl. Gamereactor naznačil, že by mohlo jít o rozdíl v rozmezí od 50 do 100 dolarů.

Nešlo by patrně o žádné velké překvapení. Není to ostatně tak dávno, co Sony upozornila, že se může výsledná cena kvůli dražším komponentům navýšit. Je ale možné, že se japonský gigant nakonec rozhodne částku přizpůsobit konkurenci, i přes to, že bude muset PlayStation 5 výrazně dotovat.

Právě na tuto skutečnost upozornilo Gamereactor několik dalších zdrojů. Podle nich Sony zvažuje nastavit cenu konzole na 499 dolarů. Tím by tedy srovnala cenu s Xbox Series X. Varianta bez optické mechaniky by se navíc měla dostat až na zajímavých 399 dolarů.

Sluší se připomenout, že stále nejde o potvrzené informace. Dá se ale očekávat, že finální rozhodnutí ohledně ceny padne velmi brzy. Možná se tedy oficiálního potvrzení dočkáme ještě tento týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama