UPDATE: Xbox Series S oficiálně představen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Xbox Series S oficiálně představen

UPDATE: Xbox Series S oficiálně představen

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 9. 2020 06:45 10
Reklama

Že Microsoft odstartuje další generaci hned se dvěma stroji, je takové malé tajemství. O Xbox Series S se toho už hodně namluvilo, doposud jsme ale ještě nevěděli, jak bude slabší varianta s kódovým označením Lockhart vypadat. To se dnes změnilo.

AKTUALIZACE

Microsoft na únik pohotově zareagoval a Xbox Series S oficiálně potvrdil. Konzoli prezentuje jako historicky nejmenší Xbox. Potvrzena byla i cena. Další informace by se měly objevit brzy.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Xbox Series S odhalil insider Brad Sams. Právě on nás v posledních letech pravidelně zásoboval detaily k levnějšímu bratříčkovi Xbox Series X. Ve videu představil podobu konzole a rovnou odhalil i její cenu. Prodávat by se měla za sympatických 299 dolarů.

Podobu nového stroje následně potvrdil známý analytik Daniel Ahmad. S cenou zase souhlasí portál Windows Central, který dodává, že konzoli bude možné pořídit také v rámci programu Xbox All Access. Měsíční poplatek 25 dolarů zahrnuje také přístup do knihovny Xbox Game Pass a službu Xbox Live. V případě Xbox Series X by mělo jít o částku 35 dolarů, čímž se konečně dostáváme k ceně nejsilnější konzole příští generace. Ta by se měla vyšplhat na 499 dolarů. Sluší se dodat, že informace stále nejsou oficiálně potvrzeny.

Vraťme se ale k designu Xbox Series S, který zřejmě vychází z Xbox One S. Obrázek prozrazuje, že konzole nebude disponovat optickou mechanikou. Na Twitteru přispěl svou troškou do mlýna také uživatel WalkingCat. Sdílel totiž krátkou ukázku, v níž lze porovnat rozměry s Xbox Series X. Zdá se, že pod televizí zabere mnohem méně místa. Xbox Series S je údajně stavěný na rozlišení 1080p, maximálně by měl zvládnout 1440p. Framerate se bude držet na hodnotě 30 FPS.

Krom designu a ceny se opět mluví také o datu uvedení na trh. Pokud jsou informace pravdivé, dočkáme se obou strojů 10. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama