Patent poukazuje na nový Joy-Con
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patent poukazuje na nový Joy-Con

Patent poukazuje na nový Joy-Con

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 9. 2020 10:45
Reklama

Nintendo nedávno provedlo registraci patentu, který naznačuje, že se na trhu objeví nové ovladače pro hybridní konzoli Nintendo Switch. Obrázek napovídá, že by mohlo jít o standalone Joy-Con.

Na první pohled sice ovladač působí stejně jako jeho předchůdce. Najdou se však podstatné rozdíly. Chybí například konektor pro pevné připojení ke Switchi, zmizela také tlačítka + a -. Je zde důvod, aby Nintendo takový ovladač nabídlo? Patrně ano. Především asi kvůli konzoli Nintendo Switch Lite. Ta totiž nedisponuje odnímatelnými Joy-Cony, což je problém v situaci, kdy se hráči chtějí pustit do lokálního multiplayeru.

Důvod může být ale trochu jiný. Koncem srpna se opět objevily spekulace o výkonnější verzi Switche. Japonský gigant se údajně snaží dotáhnout chystané konzole od Microsoftu a Sony, kvůli čemuž dokonce usiluje o 4K rozlišení. Půjde snad o zařízení určené výhradně pro připojení k televizi? Tehdy by výše zmíněný Joy-Con dával smysl.

Informace od serveru Bloomberg naznačují, že by se lepší Switch mohl objevit v průběhu příštího roku. Oficiálně ale zatím nic potvrzeno nebylo.

Patent poukazuje na nový Joy-Con
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama