Autoři popisují design světa Gotham Knights
i Zdroj: Warner Bros.
Novinka Autoři popisují design světa Gotham Knights

Autoři popisují design světa Gotham Knights

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 9. 2020 15:00
Reklama

Batgirl, Nightwing, Robin a Red Hood, to jsou hlavní aktéři nově oznámeného titulu Gotham Knights, v němž si musí poradit bez Batmana. Proč? Protože je mrtvý. V článku na oficiálním PlayStation blogu se autoři svěřili, co obnáší designování světa bez jedné z nejoblíbenějších komiksových postav.

Novou vizi představil kreativní ředitel Patrick Redding. V první řadě vysvětlil, proč si vybrali právě výše zmíněné hrdiny. Jedním z důvodů je fakt, že se od sebe výrazně odlišují bojovým stylem, což dává dohromady zajímavý mix. Každý by si měl najít to své. Red Hood je klasický rváč se slabostí pro palné zbraně, zatímco Nightwing se zase soustředí na šílené akrobatické kousky. Batgirl asi nejvíce připomíná Batmana a na Robina pak zbyla specializace na stealth.

Hráč si může vybrat hrdinu dle vlastních preferencí a vyrazit na noční hlídku. Kdykoliv se ale může vrátit zpět na základnu a provést výměnu. Každá z postav disponuje vlastním stromem schopností, kde lze utratit zkušenostní body. Redding ale opět připomíná, že hráč nikdy nebude nucen vyrazit na misi za konkrétní postavu. Celý zážitek lze projít s jedním superhrdinou.

Redding také naznačil, že se snažili základní herní smyčku úzce provázat s vyprávěním. „Není to jeden příběh, který se odehraje během jednoho večera. Jde spíše o dlouhodobý vývoj hrdiny. Hra poskytne hráčům velký prostor k rozvoji, umožní jim definovat si cíle v otevřeném světě, který musí chránit a neustále se do něj vracet.”

O městě samotném autoři přemýšlejí jako o další postavě. Gotham je částečně inspirovaný komiksy a filmy, zároveň jde ale o další originální interpretaci slavné metropole. Vývojáři se snaží navodit dojem, že to v ulicích skutečně žije. Lidé tedy běžně chodí do práce, navštěvují místní obchůdky a snaží se vyhýbat kriminálním živlům, na něž je místní policejní oddělení příliš krátké. Naši hrdinové se brzy dostanou na stopu nové hrozbě, která je zakořeněna v dávné historii města. Už nějaký čas víme, že půjde o tajnou organizaci Court of Owls. Redding vysvětluje, že tato společnost formovala život v Gothamu od samého počátku. Právě ohlížení zpět do historie částečně definovalo design města a jeho atmosféru.

Autoři chtějí, aby měli hráči z ochrany města dobrý pocit. „Nehledě na to, jestli zrovna stojíte proti malému pouličnímu gangu, nebo se snažíte vypořádat s velkým záporákem, jímž je například Mister Freeze,” vysvětluje Redding. Zda se jim podaří nelehký úkol splnit, se dozvíme během příštího roku. Gotham Nights vychází na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X a na PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama