Cold Iron se prodává počtvrté tvůrcům H1Z1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cold Iron se prodává počtvrté tvůrcům H1Z1

Cold Iron se prodává počtvrté tvůrcům H1Z1

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 8. 2020 09:37 1
Reklama

Daybreak Games je studio stojící za tvorbou MMORPG EverQuest, masivní střílečky PlanetSide 2 nebo jednoho z prvních battle royale titulů H1Z1. Poslední dvě zmíněné hry ale s průběhem let postupně přicházely o hráče, a to právě s nástupem jiných BR her. A zatímco H1Z1 se snaží přežít díky rozdělení na dvě různé hry, PlanetSide se mělo probudit s hrou PlanetSide Arena. To se bohužel nestalo a po pár měsících studio hru uzavřelo.

Kvůli tomu musely v roce 2018 i 2019 proběhnout vyhazovy, přičemž v lednu proběhla velká restrukturalizace, během které se Daybreak rozdělil na tři různá studia. Financí už je očividně dostatek, jelikož se nyní dozvídáme, že se pod Daybreak dostane další studio, konkrétně Cold Iron Studios.

Ani historie veteránů z průmyslu není obyčejná a poklidná. Cold Iron Studios bylo založeno v roce 2015 bývalými zaměstnanci z Cryptic Studios. V roce 2018 jej koupila společnost Fox, kterou zase o rok později koupilo Disney, tedy včetně Cold Iron. Disney ale už vlastní herní studia mít nechtělo, a tak jej letos v lednu odkoupilo mobilní studio Scopely. A právě odtud míří Cold Iron k Daybreak Games.

Celou dobu by vývojáři měli pracovat na nové střílečce ze světa Alien. Jsme zvědaví, jestli právě pod Daybreak se tým usadí na delší dobu a konečně svůj projekt vydá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama