Limestone Games čelí vážným obviněním
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Limestone Games čelí vážným obviněním

Limestone Games čelí vážným obviněním

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

8. 8. 2020 09:50 4
Reklama

Čtvrteční vysílání akce State of Play nabídlo představení mnoha zajímavých her, mimo jiné jsme se dočkali i ukázky nového projektu společnosti Limestone Games s názvem Aeon Must Die!. Vcelku nápadité představení samotného titulu však záhy vystřídala série vážných obvinění, které naznačovaly nepřístojné chování a nezákonné praktiky společnosti Limestone Games vůči svým nyní již bývalým zaměstnancům.

Prvotní náznak dosud nepotvrzených nařčení o chování společnosti Limestone Games spatřil světlo světa krátce po čtvrtečním představení titulu, a sice skrze uveřejnění kopie prezentovaného traileru na youtubovém kanálu s přezdívkou Erkki Poots. Popisek jmenovaného videa, který naleznete níže, detailně uvádí, že se vedení společnosti Limestone Games mělo údajně dopustit nezákonného přivlastnění práv chystaného titulu Aeon Must Die!, propuštění zaměstnanců před smluveným termínem, odmítnutí finančního ohodnocení svých pracovníků za odvedenou práci, nucených přesčasů a podpory nesnesitelných podmínek na pracovišti.

Součást níže uvedeného příspěvku současně tvoří i odkaz na Dropbox, skrze nějž popisují poškození vývojáři své někdejší pracovní zkušenosti. Mimo obvinění směřovaných na právní entitu společnosti Limestone Games se přímým terčem nařčení stal i vrchní představitel jejího vedení, CEO Yaroslav Lyssenko. Ten se měl dle výpovědi vybraných zaměstnanců dopustit nezákonných praktik ve formě zasílání výhružných dopisů či výše již zmíněného propouštění výpovědí smluveným termínem.

Limestone Games čelí vážným obviněním
i Zdroj: Hrej.cz

Ve spojitosti se závažností nastalé situace vstoupili do řešení i zástupci přidružené vydavatelské společnosti Focus Home Interactive. Ve svém posledním vyjádření informují, že situaci podrobně zkoumají a že budou-li zveřejněná nařčení shledána pravdivými, vyvodí posléze i adekvátní důsledky v neprospěch zúčastněných představitelů studia Limestone Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama