Alan Wake se vrací v DLC pro Control
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alan Wake se vrací v DLC pro Control

Alan Wake se vrací v DLC pro Control

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 8. 2020 08:20
Reklama

Alan Wake patří mezi oblíbené značky z portfolia studia Remedy Entertainment. Fanoušci už dlouho volají po dalším dílu akční adventury, jejich prosby nicméně zatím nebyly vyslyšeny. S pisálkem se však zřejmě brzy znovu setkají prostřednictvím druhé expanze ke hře Control.

Samotní autoři už v minulosti několikrát naznačili, že další dění v podivném mrakodrapu bude se světem Alana Waka jistým způsobem souviset. Potvrzení jsme se dočkali v čerstvém traileru. V něm spisovatel ředitelce Jesse Faden nejprve radí, aby zůstala na světle. Závěrem ukázky se dokonce na malý moment ukáže jeho tvář.

Na oficiálním PlayStation Blogu se následně objevily doplňující informace. Článek připomněl, co se skrývá pod zkratkou AWE. Jde o události, během nichž se paranormální síly prolínají s naším světem. K vyšetřování těchto událostí měl úřad speciální oddělení, kde jsou uloženy všechny důležité záznamy. Jednoho dne se ale něco pokazilo, načež musely být kanceláře urychleně vyklizeny.

Jesse se nyní po několika letech na místo bude muset vrátit. Aby se jí podařilo získat zpět kontrolu nad důležitým sektorem, musí si posvítit na několik podezřelých záležitostí. Jedna z nich se týká dobře známého městečka Bright Falls.

Autoři přidali další nepřátelské jednotky, pro Jesse pak připravili novou formu zbraně. Surge je v podstatě vrhač granátů, které se po vystřelení přichytí na cíl. Jde tedy o další efektivní způsob, jak na scéně udělat pořádný bordel. Hráči také volali po možnosti znovu rozehrát konkrétní mise. Vývojáři tedy do hry zakomponovali herní automat, jehož prostřednictvím lze znovu projít souboji s bossy. AWE rozšíří Control 27. srpna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama