Za Q1 Sony prodalo 94 mil. her na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za Q1 Sony prodalo 94 mil. her na PS4

Za Q1 Sony prodalo 94 mil. her na PS4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 8. 2020 16:18
Reklama

Sony Interactive Entertainment, tedy divize sony věnující se PlayStationu a dalším odvětvím herního průmyslu, se velmi dařilo. Jak už to bývá, opět za to mohla pandemie koronaviru a tím pádem větší zájem o hraní, díky čemuž si Sony Games and Network přišlo za duben, květen a červen, tedy první kvartál pro PlayStation, na 5,7 miliardy dolarů.

S blížící se novou generací klesly prodeje konzolí samotných, za tento kvartál se prodalo pouze 1,9 milionu PlayStationů 4, což je o více jak milion méně než minulý rok. Celkem se tak prodalo 112,3 milionů PS4. Hlavní sílou ale byly služby a hry.

Celkově se za poslední kvartál prodalo 91 milionů her na PS4, 18,5 milionu z nich tvořily first-party hry. 74 procent z toho tvořily digitální kopie. Během kvartálu se také zvětšil počet předplatitelů PlayStation Plus, a to o 8,7 milionu, celkově je tedy počet téměř 45 milionů předplatitelů. Společnost také poprvé zveřejnila počet měsíčních aktivních uživatelů na PlayStation Network. Těch je 113 milionů.

Dále Sony ujišťovalo své investory, že i přes rozsáhlé restrikce a nutnost pracovat z domova nijak nenarušily letošní vydání konzole. „V tuto chvíli nemáme žádné větší problémy co se vývoje softwaru našich 1st party studií týče.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama