FIFA 21 ukazuje nové možnosti v traileru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 21 ukazuje nové možnosti v traileru

FIFA 21 ukazuje nové možnosti v traileru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 8. 2020 17:14 3
Reklama

Letošní ročník virtuálního fotbalu FIFA se pomalu blíží, a i letos přinese řadu vylepšení a změn. Ty nejzásadnější z hlediska hratelnosti ukazuje nový trailer.

Zaměřuje se na možnosti hbitějšího driblinku s míčem nebo novinky v podobě kreativního vytváření šancí, kdy hráč ovládá fotbalistu bez míče a hledá prostor, zatímco umělá inteligence vytvoří gólovou přihrávku. Taktéž ukazuje vylepšené schopnosti hvězd, které nově efektivněji a výrazněji využívají svých silných stránek, jako je přehled o hře nebo reflexivní blokování střel. V neposlední řadě upozorňuje na přepracované manuální ovládání hlaviček, novou, ještě vyšší úroveň obtížnosti a příjemnou možnost přetáčení času v režimu Výkop.

Dále jsme se dozvěděli řadu nových informací. Ve hře nebudou přítomny prázdná hlediště ani systém VAR. Druhý zmíněný fakt vývojáři zdůvodňují tím, že pro samotnou hratelnost nemá žádný užitek a v současnosti nemá opodstatnění ani z hlediska prezentace. Už několik let ve hře funguje tzv. Goal-line technologie.

Také se přiostřuje boj na poli licencí v Itálii. Zatímco EA získala na svou stranu milánské velkokluby, které budou propracované do puntíku, společnost Konami šla do protiútoku a zajistila si licenci klubu AS Řím. Připomínáme, že v Serii A klubové licence nezahrnují obličeje a jména hráčů, dresy fiktivního FC Roma tedy budou stále oblékat hvězdy jako Ünder, Džeko, Mchitarijan nebo Kluivert. Vedle nechvalně proslulého Piemonte Calcio nahrazujícího Juventus jde ale o další ránu pro fanoušky FIFA, kteří byli u evropských klubů vždy zvyklí na luxus v podobě kompletních licencí.

Zajímavostí pak je, že z multiplayerové složky hry v rámci snahy o zlepšení vztahů v komunitě zmizí dvě oslavy. Konkrétně se jedná o oslavu „shush“, neboli „pššt“, která je dle příspěvků na sociálních sítích hráči nenáviděná a často využívána ke zesměšnění nebo otrávení soupeře, který inkasoval. Druhou odstraněnou je „ok“, charakteristické gesto anglického záložníka Dele Alliho. V tomto případě známý důvod pro odstranění neexistuje, lze ale předpokládat, že bude podobný jako v případě příbuzné emoce v Call of Duty: Modern Warfare. Ta byla odstraněna pro příliš blízký vztah s problematikou rasismu.

FIFA 21 vychází 6. října 2020 na Xbox One, PlayStation 4, PC a Nintendo Switch. Později dorazí ve vylepšené verzi i na next-gen konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama