Autoři ukázali mapu remaku Mafie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři ukázali mapu remaku Mafie

Autoři ukázali mapu remaku Mafie

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 7. 2020 08:50
Reklama

Jak výrazně se bude remake prvního dílu série Mafia lišit od původní hry? To je otázka, s níž si lámou hlavu asi všichni pamětníci, kteří se ve vzpomínkách na jedničku vrací ke svým nejkrásnějším herním zážitkům. Poslední příspěvek od studia Hangar 13 napovídá, do jaké míry se změní městečko Lost Heaven a život v něm.

Hned úvod zmiňuje, že každé město zákonitě působí trochu jiným dojmem, když ho člověk navštíví po 18 letech. V případě Lost Heaven nicméně nejde o změny v architektuře nebo v počtu obyvatel. Město je stále zakonzervováno v konkrétní době, zde by si autoři nic takového dovolit nemohli. Herní vývoj se nicméně posunul, jsme zvyklí na nové standardy, jisté herní prvky, mechanismy, design. A právě zde mají autoři prostor k manévrování.

Nové Lost Heaven se tedy krom hezčí fasády dočká výraznějších stavebních úprav. Designéři vycházeli z původní mapy, pokud jde o rozvržení čtvrtí, městských bloků a hlavních silnic, zde se nic zásadního nemění. Nechybí notoricky známé oblasti, například venkov, kam mohou hráči zavítat prakticky kdykoliv. Pohyb po městě nebude nijak limitován, žádné neviditelné zdi, žádné loadingy.

Úprav se dočkalo třeba centrum města, kde je nově více výškových budov, nebo čínská čtvrť, která bude dle slov autorů působit autentičtějším dojmem. Více se také zamysleli nad silniční dopravou. „Nové postranní uličky a další zkratky vám nabídnou více možností, když se budete snažit vyhnout policii, zatímco rohy a křižovatky byly vybudovány kvůli plynulejšímu jízdnímu zážitku, než který jste možná měli v původní hře. Studio Hangar 13 rovněž přepracovalo teplotní mapy hráčských cest, aby vidělo, které cesty se během misí využívaly nejčastěji, a na základě těchto dat byly změněny lokace některých úkolů. Díky tomu budete mít větší sklon projíždět rozmanitým výběrem čtvrtí a zkoumat nové oblasti, než abyste pořád dokola jezdili po těch samých ulicích, jako byste denně dojížděli do práce.”

Novou podobu mapy si můžete prohlédnout v galerii. Mafia: Definitive Edition vychází 25. září na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama