Spojení s arabským Neom vzbudilo reakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spojení s arabským Neom vzbudilo reakce

Spojení s arabským Neom vzbudilo reakce

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 7. 2020 08:47 3
Reklama

Evropská League of Legends liga LEC včera oznámila nového partnera ligy, kterým má být Neom. Neznámé jméno s arabskými znaky ale vzbudilo mezi fanoušky nejen LEC, ale také Blast ligy, která se taktéž spojila s tímto partnerem, obrovskou vlnu nevole a nesouhlasu s tímto partnerem.

Neom má být komunita a akcelerátor lidského vývoje, který má pod palcem Saudská Arábie. Komunita má být domovem a pracovním místem pro více než milion občanů z celého světa. Na papíře by ambiciózní plán vypadal dobře, pro fanoušky obou soutěží je ale problém organizátor této komunity.

Saudská Arábie je velmi neohleduplná země, jejíž zákony jsou velmi opřené o zdejší náboženství. Ženy zde zdaleka nemají stejná práva jako muži a LGBTQ je zde trestáno vězením nebo smrtí. Právě proto se fanoušci ozvali, načež LEC velmi rychle reagovalo.

„Jako společnost a jako liga víme, že je důležité uvědomit si to, že uděláte chybu a rychle jí napravit. Po reakci, i když stále jsme zavázáni našim hráčům po celém světě včetně Středního východu a Saudské Arábie, ukončujeme spolupráci s Neom, a to okamžitě.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama