V prohlížeči Wii U už nefunguje YouTube
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V prohlížeči Wii U už nefunguje YouTube

V prohlížeči Wii U už nefunguje YouTube

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 7. 2020 07:42 2
Reklama

Konzole Nintendo Wii U pomalu upadá v zapomnění. Nepříliš úspěšný kus hardwaru sice čas od času dostává nové hry, naposledy bylo potvrzeno vydání akční hry Shakedown: Hawaii (a to i na původní Wii), jeho podpora ale postupně končí. Včera se na subredditu konzole začaly objevovat zprávy o tom, že internetový prohlížeč neumí spustit videa na YouTube.

To ve výsledku neznamená, že by konzole jako taková neuměla žádná videa přehrávat, stále je funkční dedikovaná aplikace, tu ale uživatelé označují za “příšernou”. Nakonec jiný fanoušek přišel s řešením problému, v prohlížeči stačí přenastavit identifikaci user agent na iPad a přecházet na adresu mobilní verze YouTube (s předponou m.), samotná absence přirozené podpory sociální sítě ale o konzoli něco vypovídá.

Wii u browser YouTube support down? from r/wiiu

Jen těžko lze odhadovat, jaké množství hráčů stále k brouzdání po internetu a YouTube využívá Wii U, určitě ale existují tací, kterým prostředí konzole vyhovuje. 

Nintendo Wii U přišlo na trh na konci roku 2012 jako nástupce mimořádně úspěšné pohybové konzole Wii, setkalo se ale s neúspěchem. Na vině byl jak špatný marketing, tak slabá nabídka exkluzivních titulů využívajících schopnosti hardwaru a inovovaného ovladače s obrazovkou. Konzole se nevyrábí už od ledna roku 2017 (v souvislosti s uvedením Switche). Zmíněný Shakedown: Hawaii je ale důkazem, že se na platformě stále vyvíjejí a lisují hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama