Twitch zabanoval kanál prezidenta Trumpa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twitch zabanoval kanál prezidenta Trumpa

Twitch zabanoval kanál prezidenta Trumpa

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 6. 2020 11:28 18
Reklama

Ani to, že jste prezident, vám nezaručí imunitu naprosto všude. Sám se o tom přesvědčil Donald Trump, jehož účet dostal ban na streamovací platformě Twitch, a to údajně za nenávistné projevy. Trumpův účet sice vznikl teprve minulý rok, moderátoři ale, dle webu GamesIndustry, počítají i s komentářem z roku 2016, který se zde odvysílal.

Tehdy Trump řekl „Když Mexiko posílá lidi, neposílá ty nejlepší. Neposílají vás. Posílají lidi, kteří mají spoustu problémů, a tyto problémy si nesou sebou. Přináší drogy. Přináší kriminalitu. Jsou to násilníci. A někteří, hádám, jsou dobří lidé“. Druhý projev pak byl taktéž o mexických migrantech, ten je ale už ze začátku tohoto měsíce.

Jak Twitch tvrdí, nenávistné projevy nejsou na této platformě povoleny, a v souladu s pravidly byl kanál prezidenta Trumpa na nějaký čas zabanován. Není to ale jediný ban, který na platformě vyvolal velkou diskuzi. Před pár dny totiž byl zabanován i velmi známý a kontroverzní streamer DrDisrespect.

Ten měl v minulosti problémy například s tím, že podváděl svou manželku, o něco později pak streamoval z veřejných záchodů na Twitchconu. V současné době ale nikdo neví, co se stalo. Je jisté, že jde o velmi závažný problém – kromě samotného Twitche totiž streamera odloučili i partneři streamovací platformy, tedy Discord nebo obchod s postavičkami streamerů. Na streamovací platformě kromě samotného kanálu nejsou přístupné ani emoty kanálu, a všechny předplatná byla ze strany Twitche vrácena. Takováto situace nastala pouze v jednotkách případů, a značí, že DrDisrespect má opravdu velký problém. Jak sám ale na Twitter o den později napsal, ze strany Twitche nedostal žádný důvod k zabanování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama