Focus Home kupuje tvůrce The Surge
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Focus Home kupuje tvůrce The Surge

Focus Home kupuje tvůrce The Surge

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 6. 2020 13:17
Reklama

Studio Deck13 Interactive stojí například za tvorbou série The Surge, která se inspiruje sérií Dark Souls, ale světem se zasazuje do světa robotů a zničeného městského prostředí. V průběhu let se série celkem proslavila a mezi hráči je celkem oblíbená - dokazuje to i recenze Pavla Makala, který druhému dílu dal 4/5. Za vydáním hry stojí společnost Focus Home, která nyní oznámila, že spolupráce mezi studii se rozvine.

Rozvijí se dokonce tak, že se Focus Home rozhodlo Deck13 koupit. Dle webu Businesswire akvizice proběhla 25. června, kdy Focus Home převzalo 100 procent všech IP studia a všechny zaměstnance. Web PCGamer tvrdí, že částka za tuto akvizici se vyšplhala na 7,1 milionu euro, tedy přes 190 milionů korun.

„Jsem velice rád, že mohu oznámit, že Deck13 je nyní součástí Focus Home Interactive. Naše společnosti spolupracovali už od roku 2011 na vývoji oceňovaných her jako The Surge. Těšíme se na využívání neskutečných kapacit Focus Home na vývoj dalších her“ tvrdí managing director a spoluzakladatel Deck13 Jan Klose.

Je otázkou, kam se dále posune tvorba Deck13. Je možné, že nám vývojáři přinesou třetí díl The Surge, v katalogu ale můžeme také najít sérii Lords of the Fallen nebo adventuru Jack Keane.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama