Srovnání FSX a FS2020 ukazuje vývoj her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Srovnání FSX a FS2020 ukazuje vývoj her

Srovnání FSX a FS2020 ukazuje vývoj her

David Plecháček

David Plecháček

25. 6. 2020 12:33 1
Reklama

Srovnávat poslední Microsoft Flight Simulator s tím nejnovějším je trochu úsměvné, vždyť Microsoft Fligh Simulator X vyšel už v roce 2006 a aktuální díl ještě ani nevyšel. Přesto mají dost možná někteří pocit, že letecké simulátory vypadají stále stejně, a tak nové záběry skvěle ukazují, o jak moc se Flight Simulator posouvá.

Ačkoliv některé scény z Microsoft Flight Simulatoru X vypadají přinejmenším úsměvně, je potřeba říct, že v době vydání se jednalo o pohlednou a v mnoha ohledech revoluční hru. To samé, snad jen ve výraznější míře, platí o FS2020. Studio Asobo vytváří neuvěřitelně detailní svět i díky tomu, že k jeho tvorbě použili mapy prakticky celého světa vyhledávače Bing.

O míře detailů ale lépe poslouží již zmíněné video, na které se můžete níže podívat. Letecký kanál Flight Sim porovnává nejčastěji samotná letiště, od slavného newyorkského JFK, přes další severoamerické huby LAX nebo chicagské O'Hare, až po menší letiště Marakéši, netypickou přistávací dráhu Queen Beatrix International Airport na ostrově Aruba v Karibiku nebo horské lokace v Aspenu či nepálské Lukle.

Rozhodně se ale nedá říct, že by FSX byl nejpoužívanějším simulátorem dneška. Tím je X-Plane 11, případně Prepar3D. O nich se můžete dočíst více v našem nedávném rozhovoru s Janem Podlipským, vášnivým virtuálním pilotem a bývalým členem vedení tuzemské pobočky letecké asociace IVAO. V něm se mj. dočtete i to, že kromě původní podoby hry existují jak neplacené, tak placené add-ony, které zkrášlí i letitý Microsoft Flight Simulator X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama